Responsive design

Amii - ALTIJD DE NIEUWSTE TECHNOLOGIE

Introductie

I

In 2013 zullen waarschijnlijk meer mensen op het internet surfen met mobiele apparaten dan met desktop computers (onderzoek van Morgan Stanley). Je website zal dan ook bekeken worden op beeldschermen van allerlei verschillende formaten. Met speciale code wordt de website daarom automatisch aangepast aan het gebruikte scherm formaat. Dit zal zorgen voor een optimale ervaring voor je bezoekers, op elk apparaat. Deze aanpak wordt ook wel responsive design genoemd.

Bekijk onze website maar eens op een mobiele telefoon en ervaar zelf het verschil!

Door dergelijke technieken in te zetten hoeft er tevens geen losse mobiele site ontwikkeld te worden. Dit bespaart in de kosten en zorgt er voor dat slechts een website onderhouden hoeft te worden.

Automatisch aangepast

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan naar de beeldscherm resolutie die een bezoeker van de website gebruikt. Wanneer deze bezoeker een groot beeldscherm heeft dan zal er veel ruimte in de breedte zijn op het scherm, waardoor er plek is voor meerdere elementen naast elkaar. Wordt er echter gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een iPad tablet, dan zullen de tekst en afbeeldingen op de website hier automatisch op worden aangepast. Zo zal bijvoorbeeld het lettertype groter worden en gaan de afbeeldingen boven of onder de tekst staan (in plaats van er naast op grotere resoluties). Tevens zullen afbeeldingen kleiner worden geschaald zodat deze in zijn geheel in het scherm van de iPad passen. In het geval dat de bezoeker de website bezoekt op een smartphone, dan zal bovenstaande proces er voor zorgen dat de teksten en afbeeldingen op de website juist worden geoptimaliseerd voor dat formaat scherm.

Naar boven